wpee1a37bf_67.jpg
wpe2008373.png
wp0738f012.png

KWB LOMMEL-BARRIER                              webmaster: info(at)kwblommelbarrier.be

 

wpf328dd1b_67.jpg
wp1368c069.png
wpa91d36f5.png
wpf90756eb_67.jpg
wpc9898b8d.png
Ovenschotel (snelle hap)
Benodigdheden (voor 4 personen):
3 uien, olijfolie, currypoeder, 500 g gehakt, 4 appels, ½ savooikool, 750g aardappelen, 250 g gemalen kaas
Bereiding:
Snij de uien in ringen en bak ze in olijfolie, doe hierover wat currypoeder en doe ze in een diepe vuurvaste schotel.  Bak het gehakt en doe dit over de uiringen.  Rasp de appelen en doe een laagje over het gehakt.  Leg daarop de gekookte en goed uitgelekte savooikool.  Leg er tenslotte een laag aardappelpuree over.  Om het geheel af te weren, strooi je er flink wat gemalen kaas over en schuif je het gerecht gedurende 20 à 30 min. In een voorverwarmde oven op 180°C.
Salade met gerookte eendenborst en ganzenleverterrine in een vinaigrette van ‘aceto balsamico di Modena’(voorgerecht)
Benodigdheden (voor 6 personen):
100g (grote portie) of 50 g (kleine portie) per persoon verschillende soorten salade (zoals fijne frisée, rodefrisée, eikenblad, …), 18 dun gesneden schijfjes peperkoek, 48 schijfjes gerookte eendenborst, 6 plakjes van 1 cm terrine van ganzenlever (eventueel in blokjes snijden), fles ‘aceto balsamico di Modena’, 1 tros witte of blauwe druiven of 2 peren naar keuze, 30 g pijnboompitjes
Bereiding:
Maak de vinaigrette met 1/3 aceto balsamico di Modena en 2/3 olijfolie extra vergine. Rooster de pijnboompitten in de vuurvaste schotel in de oven.  Snij de druifjes in de helft (of de peer in blokjes of dunne sliertjes).  Schik de eendenborstschijfjes in een kring op het bord.  De vinaigrette van aceto balsamico di Modena goed mengen en over de salade doen (4 à 5 soeplepels).  De salade kruiden met vers gemalen zwarte peper en een snuifje grof zeezout.  Een toefje salade op de eendenborstschijfjes leggen.  De ganzenleverterrine in blokjes, de geroosterde pijnboompitjes en de druifjes of peer rond de salade strooien (klein plakje ganzenlever op de salade). De sneetjes peperkoek in de oven laten roosteren.  De salade afwerken met nog een soeplepel vinaigrette en de peperkoek.
Scampi’s à la … (voorgerecht)
Benodigdheden (voor 4 personen):
16 scampi’s, 3 dl room, mespuntje kerrie, tomatenketchup, cognac, 5 dl droge witte wijn,2 sjalotjes, 3, teentjes knoflook, basilicum, witte of groene tagliatelle.
Bereiding:
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.  Fruit de sjalotten en de fijn gesneden knoflook even in wat olijfolie.  Bak de scampi’s en flambeer met de cognac.  Blus met de wijn en de room(room voorzien van kerrie).  Laat 2 minuten stoven.  Haal de scampi’s uit de pan (hou ze warm) en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.  Werk af met basilicum. Serveer hier eventueel witte of groene tagliatelle.  Proef regelmatig de saus want de verhoudingen van de room en de witte wijn zijn erg afhankelijk van je persoonlijke smaak.  Neem een goede witte wijn.
Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone
Benodigdheden (voor 4 à 6 personen):
1 kleine bloemkool, 2 koppen paprikareepjes, 2 aardappelen, 2 eetlepels mascarpone,1 ui, 1 eetlepel boter, 1,5 l kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 l heet water), peterselie, peper en zout
Bereiding:
Laat in een grote kookpan de boter smelten. Voeg de grof gehakte ui toe en laat enkele minuten stoven op een matig vuur.  Voeg de paprikareepjes toe en laat enkele minuten meestoven.  Overgiet met de kippenbouillon.  Voeg de stukken bloemkool (hou 3 bloemkoolroosjes apart voor de afwerking) en de in blokjes gesneden aardappelen toe.  Breng aan de kook, dek af en laat 25 minuten koken.  Mix de soep fijn . Voeg de overgehouden, kleiner gesneden bloemkoolroosjes toe en laat  5 minuten op een matig vuur doorkoken.  Meng de mascarpone onder de soep.  Klop eventueel op met een klopper. Breng op smaak met peper en zout.  Garneer met fijngehakte peterselie.